•  
  •  +31 6 53898930
BijdeTantes

Wie zijn wij?

"De Dikke" zegt:

Een tante is de zus van iemands vader of moeder. Ook de echtgenote van oom of tante wordt meestal een (koude) tante genoemd.

Tante in taal en cultuur

  • Het woord "tante" wordt zowel negatief als positief gebruikt, bijvoorbeeld wat een rare tante of wat een gezellige tante.
  • Het kan echter ook een innige relatie aanduiden. In volksbuurten noemen kinderen een buurvrouw of andere vrouw die dicht bij de familie staat vaak tante, ook al is er geen familierelatie.

Voor ons staat een tante in de eerste plaats voor familie, verbondenheid. Een luisterend oor en een schouder om op te huilen. Voor een veilige plek, een gevoel van thuiskomen en waar je lekker verwend wordt. Saamhorigheid en zorgen voor elkaar. Dit warme gevoel willen wij niet voor onszelf houden, maar gunnen we iedereen!

Liberté, egalité et solidarité féminine
Vrijheid, gelijkheid en zusterschap

Even voorstellen... De Tantes!

Tante Hilde heeft pap met de soeplepel ingegoten gekregen. Haar leven dreigde zelfs in de soep te lopen maar haar mentale soeplesse hield haar uit de puree. Koken is haar hobby, zingen haar passie! Al bij al n prima recept voor n gezellige Tante! Proost!

Het onmisbare ingrediënt voor het juiste soepgevoel is Tante Suus. Het gezegde: "Je bent de Suus in mijn soep", is dan ook het grootste compliment dat je kunt krijgen of geven. Tante Suus is de vrolijke en pittige noot, haar heldere visie en kracht tot binden maken Suus een groot smaakmaker. Suusloze soep is als een droge pruim; het kán wél maar je wilt het niét.

Er zijn weinig woorden van 5 letters die zoveel bij mensen losmaken als het woord TAART! Taart=lekker, feest, plezier en genot.Tante Ineke en haar dochter tante Loeki weten dit en staan midden in het goede leven en zitten bovenop de taart. Dochter tante Loeki zag al vroeg moeder Tante Ineke's taartkunst. Ze zei 'slagroom' eerder dan 'Papa'. Nu is het moment aangebroken dat deze tantes hun genot gaan delen met de rest van de wereld. Ze toveren uw mond om tot n pretpark. Dit duo klopt, kneedt, spuit en komt samen met u tot n ongekend hoogtepunt! Leve het leven, leve de taart!

Tante Janneke weet als geen ander haar liefde en warmte als magisch ingrediënt in haar taarten te verwerken. Vele taartenbakkers over de hele wereld hebben geprobeerd dit ingrediënt na te maken maar ware liefde is niet na te maken. Wanneer liefde echt blind zou maken dan zou de taart van Janneke een waarschuwing in de bijsluiter moeten bevatten.